Kwaliteitssysteem

Een goed kwaliteitssysteem betekend zekerheid over je organisatie. Maar wat is een goed kwaliteitssysteem, en hoe houd je dat bij?

Solvitur kan de volledige begeleiding van een kwaliteitssysteem voor je verzorgen, of het nu over Kwaliteit laat je zien, HKZ, ISO9001 of een heel ander systeem gaat. Van selectie van het best passende systeem tot implementatie en certificering.

Onafhankelijk

Onafhankelijk advies over het juiste kwaliteitssysteem is belangrijk. Daarom kijken we eerst goed naar je organisatie. Wat zijn de diensten die je aanbied, wat zijn de wettelijke kaders en wat zijn je doelstellingen? Samen zoeken we naar het juiste kwaliteitssysteem. We zijn dan ook niet bang om de boel eens flink op te schudden door je bestaande kwaliteitssysteem eens helemaal te herzien naar iets wat wel voor je werkt.

1

Praktisch

Wij leggen de basis zodat de kwaliteit in jou organisatie omhoog gaat en meetbaar wordt. Dit doen we zonder papieren tijgers te creëren. Onze unieke aanpak zorgt ervoor dat jij, als er geen bijzonderheden zijn, slechts 30 minuten per maand met je kwaliteitssysteem bezig hoeft te zijn. De rest doen wij!

Betaalbaar

Door onze efficiënte en praktische benadering zorgen wij ervoor dat het hele kwaliteitssysteem betaalbaar blijft. Zo kan jij je tijd en middelen gewoon inzetten voor het leveren van zorg. Hier onder hebben we een overzicht van onze tarieven.

Abonnementen

Kwaliteit zit bij ons in een abonnement. Want, kwaliteit loopt het hele jaar door. Voor een vast laag tarief helpen wij je het hele jaar door met je kwaliteitssysteem. Als je met een vraag zit, kun je die dus gewoon stellen zonder je druk te maken over de kosten.

Bovenstaande tarieven gelden voor 99% van de kleinschalige zorgaanbieders. Mocht tijdens het gesprek blijken dat in jou situatie aanvullende werkzaamheden nodig zijn, krijg je daarvan eerst een offerte.

Veel gestelde vragen

Zijn jullie gelieerd aan een certificeringsinstantie?

Nee, en dat willen we ook niet zijn. Wij zijn er voor jou als zorgaanbieder en daarom willen we ook onafhankelijk zijn in de keuzes die we je voorleggen betreffende het kwaliteitssysteem. We kennen uiteraard wel heel veel mensen bij certificerende organisaties, zodat we onze kennis op peil houden en weten waar speerpunten liggen.

Voeren jullie een gecertificeerde RI&E uit?

Nee, wij zijn geen gecertificeerde organisatie voor het uitvoeren van een gecertificeerde RI&E. Wij hebben hiervoor echter wel partners in ons netwerk.

Maken jullie ook alleen een jaarverslag?

Nee, kwaliteit is een doorlopend proces waarvan het jaarverslag een jaarafsluiting is. In het jaarverslag verantwoord je de zaken van het afgelopen jaar. Het schrijven van een jaarverslag valt dus altijd onder een abonnement zodat wij gedurende dat jaar ook bij de processen betrokken zijn geweest.

Garanderen jullie dat het kwaliteitskeurmerk behaald wordt?

Nee, we zijn immers geen certificerende instantie voor het keurwerk. We helpen je zo goed mogelijk om alles volgens de geldende normen te doen. Maar we sturen je natuurlijk geen audit in, als wij er niet van overtuigd zijn dat alles goed zit.

Overtuigd?

Ook als je nog vragen hebt, neem gerust contact met ons op