Selecteer een pagina

Zorboerderij Bosserhof, Nederweert

Vraag

De zorgboerderij worstelde met verschillende vragen. Zo had de zorgboerderij te weinig kennis om te kunnen beoordelen of en hoe zij via de WMO zorg in natura konden gaan leveren. Ook voor de implementatie en het beheer van het kwaliteitssysteem “Kwaliteit laat je zien’ wat op de zorgboerderij gevoerd wordt was de zorgboerderij op zoek naar een partner die hen hierin kon ondersteunen. Nadat Solvitur had gezorgd dat de WMO contracten rond waren, kwam tevens de vraag om de verdere administratie van de zorgboerderij voortaan te verzorgen.

Details

Bosserhof
Kwaliteitssyteem / Administratie
Overheid & aanbestedingen

Aanbesteding

Solvitur begeleid en beheerd de WMO contractering van Weidezicht in verschillende gemeenten. Na een succesvolle aanbesteding in de gemeenten Weert & Nederweert kan de zorgboerderij nu voor deze gemeenten zorg in natura leveren. Solvitur beheerd en begeleid ook nu de contracten als deze aan de jaarlijkse vernieuwing toe zijn.

Solvitur heeft de volledige aanbesteding van de zorgboerderij over kunnen nemen. Door een heldere en duidelijke vertaling van de contracten naar Bosserhof wist de zorgboerderij waarvoor zij tekenden zonder zich eindeloos in aanbestedingsstukken te verdiepen waarvoor de noodzakelijke kennis niet in huis aanwezig was.

Beheer kwaliteitssysteem

Zorgboerderij Weidezicht is aangesloten bij het kwaliteitssysteem “Kwaliteit laat je zien” van de federatie landbouw & zorg. Nadat Solvitur voor een volledige implementatie van het kwaliteitssysteem geeft zorg gedragen, zorgt Solvitur ook of dat door het gehele jaar aan alle onderdelen van het kwaliteitssysteem wordt voldaan. Dit betekend dat er een continue monitoring plaats vind van wat er gebeurd op de zorgboerderij.

Voor de zorgboerderij betekend dit dat de administratieve lasten rondom het kwaliteitssysteem zijn terug gebracht tot een maandelijks contactmoment met Solvitur en een jaarlijkse interne audit. Solvitur neemt daarna de nodige rapportages op zich. Voor het kwaliteitssysteem van de Federatie landbouw & zorg betekend dit concreet dat Solvitur zorg draagt voor het schrijven van het jaarverslag.

Daarnaast heeft Solvitur voor de zorgboerderij de nodige documenten ontwikkeld welke zowel werkbaar zijn voor de zorgboerderij, als voldoen aan de normen van het kwaliteitssysteem. Dit betekend onder meer dat de zorgboerderij diverse documenten die door het kwaliteitssysteem voorgeschreven worden heeft kunnen combineren in een overzichtelijk document.

Administratie

Solvitur beheerd de volledige zorgadministratie van Weidezicht. Solvitur heeft in eerste instantie namens de klant een onderzoek uitgevoerd welke automatiseringsoplossing het beste bij deze specifieke zorgboerderij zou passen. In nauw overleg met de klant is hierbij voor het softwarepakket ZilliZ gekozen. Solvitur heeft vervolgens zorg gedragen voor het volledig inrichten van dit pakket.

Solvitur regelt iedere facturatieperiode dat alle declaratie binnen een week zijn ingediend. Door kennis van zaken en continue monitoring op de betaalstatus zijn ellenlange betaaltermijnen  niet langer aan de orde. Declaraties worden snel en correct verwerkt. Ook de managementrapportages en KPI’s welke naar de opdrachtgevers verstuurd moeten worden, worden door Solvitur verwerkt. Doordat Solvitur ook implementatiepartner van ZilliZ is, kan de zorgboerderij met al haar vragen over de te voeren administratie en haar zorgadministratiesysteem op een adres terecht.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?